Nieuws vanuit het schepencollege

Proefopstelling enkelrichting pleintje Kapelaan Francklaan 
Vanuit het BIN-s (BuurtInformatieNetwerk Sociaal) Cardijnlaan kwam de vraag om de verkeersveiligheid op de wegen rond het speelpleintje in de Kapelaan Francklaan te verbeteren. Nu rijdt men vaak in wijzerzin het pleintje uit, waardoor men - door de inplanting van het appartementsblok tot op de hoek van beide wegen - geen zicht heeft op het doorrijdende verkeer in de Kapelaan Francklaan. Er wordt bovendien veel op de wegen zelf geparkeerd. 
Deze situatie werd besproken op de Ambtelijke Werkgroep Mobiliteit. De werkgroep stelt voor om bij wijze van een proefopstelling gedurende zes maanden beperkt enkelrichtingsverkeer in te voeren waarbij enkel in tegenwijzerzin rond het pleintje kan worden gereden. Op deze manier worden de bewoners meer gedwongen gebruik te maken van de beschikbare parkeerplaatsen en heeft men een beter zicht op het oprijden op het rechte gedeelte van de Kapelaan Francklaan. Na de periode van zes maanden zal de proefopstelling geëvalueerd worden door de Ambtelijke Werkgroep Mobiliteit en dan kan de toestand al dan niet definitief gemaakt worden. 
Het college gaat hiermee akkoord. De dienst Mobiliteit krijgt opdracht om de bewoners per brief in te lichten over deze maatregel.
 

Subsidie 75-jarig bestaan Chiro-jongens Heist-centrum 
Op 16 december 2013 besliste de gemeenteraad om aan jubilerende verenigingen een subsidie te geven van 2,50 euro per lid vanaf het 50-jarige bestaan en dan voor elke opgaande periode van 25 jaar, met een maximum van 250 euro per vereniging. 
De Chiro-jongens van Heist-centrum vieren dit jaar hun 75-jarige bestaan. Ze tellen 103 Heistse leden. Ze krijgen ter gelegenheid van dit jubileum dan ook een toelage van 250 euro. 
 

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 18 november vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg. Je kan de agenda hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen.

Nieuws vanuit de gemeente

Recupel on tour
Kijk thuis eens rond. Heb je nog oude elektro-apparaten die je niet meer gebruikt? Breng ze op 15 november naar de Recupel-inzamelactie op het Heistse Cultuurplein. Meer weten? 

kerk schriekTe Deum
Ter gelegenheid van Koningsdag wordt op zaterdag 15 november in de Sint-Jan-Baptistkerk van Schriek een Te Deum gezongen, na de eucharistieviering van 19 uur. Meer weten?

Zwembaddag in Heist
Op 14, 15 en 16 november worden alle zwembaden in de kijker gezet. In Heist doen we dat op zondag 16 november in het zwembad in de Lostraat, van 9 tot 11.30 uur. Meer weten?